konyhabútor készítése

Az új konyhabútor készítése alapos tervezést igényel a megrendelő részéről is

A konyhafelújítás egy költséges projekt, igényeinktől függően a meglévő konyhabútor helyett teljesen új bútorokkal és berendezésekkel rendezhetjük be. Sok esetben a régi konyhabútor is gazdaságosan felújítható. Érdemes már az elején szakembert hívni, és a terveket aprólékosan átbeszélni.

Hasznos tippek új egyedi konyha készítése előtt

Az új konyhabútor készítése egy közös gondolkodást igénylő folyamat, hiszen a szakember a megrendelő kérésének, és igényeinek figyelembe vételével készíti majd el a tervet. Érdemes a felmerülő igényeket előzetesen számba venni annak érdekében, hogy pontosan olyan konyhánk legyen, amely a szükségleteinknek, ízlésünknek és nem utolsó sorban a pénztárcánknak a legjobban megfelel.

Honnan merítsünk ötletet?

  • Konyhabútor stúdiók bemutatóterme

Egy-egy nagyobb városban számtalan új konyhabútor létesült, és nagy előnyük, hogy a bemutatótermükből könnyen ki tudják választani álmaik konyháját a vásárlók. Továbbá lehetőség van az egyedi igények szerint a kibővítésre, és a konyhaszerelő csapattal is a stúdió egyezteti le a munkát – akik a megrendelés után elvégzik a konyhabeépítést -. A szabatásnak is általában több hetes az átfutási ideje, illetve a konyhabútorok is külföldi gyárakból érkeznek – zömmel az európai gyárakból. Ennek az az oka, hogy ezekben az országokban – hazánkkal ellentétben – nem szűnt meg az ipari méretű konyhagyártás. Általánosságban a lengyel konyhák a legolcsóbbak, és a német konyhák a legdrágábbak.

  • Asztalosipari cégek saját weboldala

Az elmúlt években a különféle állami támogatásoknak is köszönhetően hihetetlen mértékben emelkedett az építkezési kedv és a lakásfelújítási kedv. Ezzel párhuzamosan számtalan új asztalosipari vállalkozás jött létre, illetve a korábban kisebb, pár főt alkalmazó cégek is jelentős fejlesztést tudtak végrehajtani. Az internet segítségével ma már könnyen tud bárki az igényeinek megfelelő vállalkozást találni, és az egyedi honlapokon nem csak az általuk vállalt szolgáltatások, hanem a referenciáik, és az árlisták is megtalálhatók.

konyhabútor készítés

Mennyibe fog kerülni az új konyha?

Az új konyha árát nem könnyű fillére pontosan meghatározni, egyrészt az egyedi igények, a felhasznált anyag, a konyha mérete is nagyon befolyásolja. A közepes minőségű konyhák esetében is nagyjából ötszáz ezertől kezdődnek az árak. Az sem mindegy, hogy az ország melyik területén élünk, szinte biztos, hogy a fővárosban jóval magasabbak a szakemberek óradíjai, mint egyes vármegyék településein. Az egyedi igényekre tervezett és kivitelezett konyhabútor készítése mindig is magasabb volt, mint a katalógusból rendelhető sorozatban gyártott konyháké.

Az új konyha precíz tervezéssel kezdődik

Az álomkonyha az alapos tervezéssel, és precíz körültekintő felméréssel kezdődik. Ennek során kiválasztásra kerül a bútor anyaga, színe, és formavilága is. A szolgáltatás része a 3D látványtervezés, amelynek során közösen megalkotják a megrendelő igényeinek leginkább megfelelő elrendezésű és elemekből álló konyhát, valamint a beépítésre szánt gépeket és azok elhelyezését. A jóváhagyott terv után kezdődik meg az egyedi konyhabútor elkészítése és a beszerelése.