ferfi manikur

Férfiak a manikűrszalonban? Igen! Manapság már ez sem meglepő!

Az ápoltság mindig trendi ez egyaránt érvényes a férfiakra is. A kulturált megjelenéshez egyaránt fontos az igényes kézfej: körmeink gondozottsága ugyanúgy befolyásolja az első benyomást, mint az öltözékünk, hiszen kézfogáskor rossz benyomást kelthetünk azzal, ha körmeink repedezettek, vagy akár lerágottak.

A műköröm szalonok erre egyszerű és hatékony módszereket kínálnak mind a hölgy és férfi vendégek részére. Ráadásul vannak olyan módszerek, amelyek a férfi vendégek számára megnyugtató lehetőséget kínálnak úgy, hogy mások számára árulkodó nyomok nélkül biztosítják az ápolt kéz látványát.

Amíg a hölgyek büszkén viselik körmeiken a legtrendibb műköröm csodákat, addig a férfi vendégek viszont inkább szemérmesen keresik fel első alkalommal a műköröm szalonokat.

férfi manikűr

Legalapvetőbb a hagyományos manikűr, amely során elsőként a körmök hosszát meghatározzák, majd a körmök széleit a szépen eldolgozzák úgy, hogy a mosolyvonalhoz igazodó szép ívet alakítanak ki.

Mivel a férfiak körömbőre sokkal vastagabb és elszarusodott, ezért ha a körömbőrt levágják, akkor még inkább megerősödhet, és kiszarusodhat. Ennél jobb megoldást kínál a francia manikűr.

 Ez nem keverendő össze azzal a francia manikűr technikával, amely során fehér körömvéget képeznek. Férfiak esetében azt jelenti, hogy körömbőrt nem vágják, hanem egy bőroldó folyadék segítségével oldják le a köröm bőrét, majd az elszarusodott bőr rétegét feltolják egy bőrfeltolóval.

ferfi manikur

Akinek gyengébb a körmének a szerkezete, amitől gyakran kiszáradt és repedezett, azoknál tökéletes módszer a japán manikűr. A japán manikűr előnye, méhviasz alapú krém bedolgozásával erősítik meg a vitaminhiányos körmöket, amely heteken át képes kifejteni a tápláló hatását. Míg a hölgyek esetében előnye, hogy fényes körmöket eredményez, addig ennek kompenzálására a férfi vendégek részére egy matt lakkal fedik be a körmök felső rétegét, amely külső szemlélő részére láthatatlan.

Továbbá fontos, hogy az otthoni körömápolásra és figyelmet fordítsanak. Úgynevezett körömbőr olajok rendszeres használatával biztosítható hogy nemcsak puhítsák, hanem vitamin és ásványi anyaguk segítségével feltöltsék a bőrt,  elősegítve, hogy egészségesebb köröm tudjon növekedni.