Ryan Gravenberch

A Bayern leigazolja Gravenberchet az Ajaxtól

Ryan Gravenberch személyében a Bayern München második szerződtetése előtt áll. A Rekordbajnok a hét elején jelentette be Noussair Mazraoui-t – a jobbhátvéd 2026-ig szóló szerződést írt alá. Gravenberch várhatóan 2027-ig szóló szerződést ír alá. A Bayern München a napokban állapodott meg az Ajaxszal a 20 éves középpályás átigazolásáról, de a bejelentés júniusig elhúzódhat, amikor Gravenberch befejezi az orvosi vizsgálatot és a végső papírmunkát a klubnál.

A vételár várhatóan 19 millió euró körül lesz, amely a kiegészítőknek köszönhetően 25 millió euróra nőhet. A De Telegraaf szerint az Ajax emellett 7,5%-ot kap minden jövőbeli átigazolásból. A holland válogatott játékos a Bayern történetének második legdrágább U20-as szerződtetése lesz Renato Sanches után, aki 2016-ban 35 millió euróért érkezett a klubhoz a Benficától.

Az Ajax eredetileg ebben az árkategóriában gondolkodott, de mivel a szerződése a következő szezon végén jár le, így a Bayern csökkenteni tudta az eredeti árat. Egyik fél sem volt hajlandó elfogadni a jövő nyári szabad átigazolást. A Bayern történetének legdrágább holland játékosa Arjen Robben; ő 2009-ben 25 millió euróért érkezett a Real Madridtól a klubhoz, Roy Makaay pedig 2003-ban 19,75 millió euróba került.

Gravenberch megduplázza a fizetését a Bayernnél – Az Eredivisie legértékesebb játékosa

Pénzügyileg óriási lépést tesz előre Gravenberch. A De Telegraaf szerint Gravenberch az Ajaxnál 4 millió eurót keresett adózás előtt szezononként – a Bayernnél ez az összeg 10 millió euróra nő. 35 millió eurós piaci értékével Gravenberch a holland Eredivisie legértékesebb játékosa. Gravenberch a 2020/21-es szezonban tört be az első csapatba. A 20 éves játékos ebben a szezonban harmadik holland bajnoki címét szerezte az Ajaxszal, és 30 mérkőzésen két góllal és öt assziszttal járult hozzá a sikerhez.

Fotó: focitipp.net