parc merveilleux bettembourg

Luxemburgi gyerekprogramok: beltéri játszóterek

Yoyo -Howald

A hűvös hideg évszakokban népszerűek a beltéri játszóterek. A hatalmas fedett játszótérben a gyerekek kalóz tematikájú elemek között tölthetik az időt, és óriáscsúszdával van felszerelve. Előnye a Yoyo játszótérnek, hogy szabadtéri részleggel is rendelkezik.

Zigzag  – Bertrange

Kisebb és nagyobb gyermekek számára egyaránt ideális beltéri játszótér, ahol két szinten trambulinok, ugráló kastélyok, mászófal, mini foci és kosárlabdapálya is található. A legkisebbek a Minizigs, a nagyobbak a Zigs részlegében találnak különféle izgalmas programot.

Jumpbox trambulinpark – Contern

Gyereknek, és felnőttnek önfeledt mozgást biztosít a játszótér, 800 négyzetméteren több mint 10 méter hosszú trambulinpálya üzemel, a használathoz csúszásmentes zokni szükséges.

Paiperleksgaart Jardin des Papillons  – Grevenmacher

Az üvegházban 40 féle pillangófaj él, a trópusi kertben állandó 28 Celsius fok, és 70-80 %-os páratartalom mellett repkednek szabadon a pillangók. Emellett trópusi növények, virágok, teknősök, kaméleonok, és kínai fürjek tekinthetők meg.

Parc Merveilleux – Bettembourg

A bettembourgi luxuspark a fővárostól és a francia határtól nem messze található, évente több ezren keresik fel. Különösen a gyermekes családok körében népszerű. A szórakoztató központban játszóház, minivonat, póniexpressz, minigolf található. A kis házakban a tündérmeséket animált babák keltik életre. A parkban működik a Nagyhercegség egyetlen állatkertje, öt kontinens állatai tekinthetők meg, a mini-állatkertben a gyerekek egész közelről simogathatják meg a kedvenceiket.

További hasznos linkek

Vaubanfort.lu – bútorozott lakások, szobák Luxemburg központjában