malta

Málta szigete

Málta egy csodálatos sziget a Mediterráneum kellős közepén. A Földközi tenger egyik valódik ékköve, amely nem hasonlítható semmihez, igazán különleges.Málta egy egészen kicsi sziget, Szicília közelségében.

Hosszú évszázadokon keresztül sokan küzdöttek, azért, hogy Málta az övék legyen, úgy gondolom ez nem véletlen.

Máltát ha röviden kell jellemezni azt mondhatnák, hogy az itteni ragyogó napsütés, a türkizkék tenger és a rengeteg történelmi érték csodálatosan elragadó kombinációja mindenki elkápráztat. A hangulatos macskakövekkel borított utcák talán kicsit velencei hangulatot idéznek, amely még jobban feldobj Máltát.

málta

Málta összesen körülbelül 104 kilométeres tengerparttal rendelkezik, ahol népszerű strandokat, vadregényes partokat, apró elgudott romantikus kis öblöket egyaránt találunk, vitorlás bérlés szinte mindenhol adott a tengerparton.

Budapestről repülővel két óra alatt Máltán lehetünk, érdemes előnyben részesíteni a Travel Service vagy az Air Malta járatait.

Málta uniós ország, éppen akkor csatlakoztak, amikor Magyarország, így akár személyivel és utazhatunk és vízum sem szükséges.

Málat szigetén nagyon jó a közegészségügyi helyzet, így semmilyen védőoltást nem kell beadatnunk.

Málta repülőjegy

Máltára leggyakrabban az Air Malta járataival utaznak az utasok. Az Air Malta járatai Budapestről udén kedden és pénteken közlekednek Máltára.

málta

A pénteki járatok május hatodikától közlekednek, a keddi járatok pedig csak június 7-én indulnak útnak.

A repülőjegyek ára mindössze 49 900 ft/fő.

A repülőtéri illeték, melyet a repülőjegy árán felül kell fizetni összesen 28 000 forint fejenként.

A legutolsó járat október 28-án jön vissza Budapestre Máltáról.